Garanties voor export en handel

Zekerheid bij contracten en export voor u en uw klanten

Globalisering heeft voor veel bedrijven geleid tot mogelijkheden om nieuwe markten te betreden. Maar grenzen overstappen brengt ook export- en douaneformaliteiten met zich mee. Dan zijn onze garanties voor het internationale handel onmisbaar.

Met uw keuze voor Allianz Trade als garantiepartner kiest u voor:

 • Maatwerk garanties en borgstellingen 
 • Expertise in export en douane
 • Een financieel stabiele partner
 • Attractieve voorwaarden
Onderstaand vindt u een greep uit ons uitgebreide aanbod exportgaranties. Deze stemmen wij altijd af op uw behoeftes. Staat de garantie die u zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van onze exportgaranties?

werkkapitaal-verbeteren
Gebruik onze garanties en behoud de kredietruimte bij uw bank. Dit extra werkkapitaal kunt u gebruiken wanneer u geld nodig heeft voor andere doeleinden.
rating-allianz-trade
Onze AA score van Standard & Poor's geeft uw financiële partners en klanten het vertrouwen om nationaal en internationaal zaken te doen.
groeien-met-een-garantie
Breid uw business uit naar nieuwe markten. Profiteer van onze exportexpertise om uw douane- en accijnsverplichtingen te voldoen.

Garanties zijn voor een kredietverzekeraar corebusiness. Dat geldt niet voor een bank. Kiest u voor een garantie bij een verzekeraar dan kiest u voor meer financiële ademruimte, meer flexibiliteit, meer maatwerk.

Maar er zijn meer voordelen. We zetten de 5 belangrijkste voor u op een rij.

 1. Uw kredietlijnen blijven vrij
 2. Geen harde waarborg nodig
 3. Gespecialiseerde garantiemanagers
 4. Borgstellingen en garanties op maat
 5. Ervaren specialisten en marktkennis
 1. Behoefte bepalen
  Stel vast of u voor export een garantie, waarborg of andere zekerheidsvorm nodig heeft.
 2. Risicoanalyse
  Verstrek ons de volledige informatie. Een team van specialisten beoordeelt uw aanvraag. Zij bespreken de resultaten met u en geven op basis hiervan een advies.
 3. Garantie verstrekken
  Wij staan garant dat u uw douane- en accijnsverplichtingen zal volden.
 4. Schade beperken
  Kunt u uw douane- en accijnsverplichtingen niet voldoen? Dan wordt de garantie verhaald.
Globalisering heeft voor veel bedrijven geleid tot mogelijkheden om nieuwe markten te ontdekken en nieuwe klanten te bereiken. De uitdagingen van de internationale handel worden steeds complexer als u meer en vreemde markten betreedt. Het garanderen van exportcontracten vereist slim financieel management en inzicht in credit management. Garanties voor bouw en installiebedrijven zijn al welbekend. Maar ook in uw naam uitgegeven internationale garanties zijn essentieel. Hiermee bewijst u dat u uw contractuele verplichtingen kunt nakomen, en zo stelt u nieuwe klanten gerust. Onze garanties zijn dankzij onze AA score van Standard & Poor's beter dan de meeste bankgaranties en bieden meer flexibiliteit. Voor een maximaal voordeel zorgen wij ervoor dat onze garanties voldoen aan lokale wet-en regelgeving, en zo ondersteunen wij uw businessplannen.