Geld dat geblokkeerd zit in handelsvorderingen is een belangrijke consument van werkkapitaal. Een intelligent kredietmanagement zorgt er samen met een slim klantenbeheer voor dat uw klanten tijdig betalen. Dat heeft een positief effect of uw werkkapitaal en dus op de gezondheid van uw bedrijf.

Bescherm uw werkkapitaal

Te laat of onbetaalde facturen zijn een rechtstreekse aanslag op de liquiditeit van uw onderneming. Wanbetalingen terugdringen, is en blijft een prioriteit als u als onderneming meer werkmiddelen wilt overhouden. Hoe sneller u een betaling ontvangt, hoe korter uw cashconversiecyclus (de tijd dat geld uw volledige exploitatiecyclus doorloopt) en hoe minder groot uw behoefte aan werkkapitaal. Hoe zekerder u bent dat u betaald wordt, hoe minder risico u loopt. Optimaliseer daarom uw ontvangsten en verminder zo uw behoefte aan werkkapitaal.

1 op de 4 faillissementen is het gevolg van wanbetaling

(Bron: Euler Hermes Global Economic Outlook)

Ga voor een geïntegreerde aanpak

Waarom zou u waardevolle inspanningen leveren om klanten die niet of te laat betalen binnen te halen? Breng daarom uw potentiële klanten wereldwijd in kaart en maak een zinvolle strategische selectie.

Kredietmanagement schetst het klantenbeheer in een breder commercieel kader. Het klantenkrediet maakt deel uit van een geïntegreerde sales- en marketingstrategie. Bij kredietmanagement slaan marketeers, verkopers en kredietmanagers de handen in elkaar om op een duurzame en rendabele manier te verkopen aan klanten die hun facturen op tijd betalen. Een kredietverzekering is daarbij het ideale instrument om betere betalingsvoorwaarden aan te bieden.

Een geïntegreerd kredietmanagement verzoent de soms tegenstrijdige verantwoordelijkheden van enerzijds de commerciële afdeling (marketing en sales) die zoveel mogelijk leads en verkoop wilt realiseren en anderzijds de financiële afdeling die een maximaal rendement nastreeft met zo weinig mogelijk risico.

Het resultaat van een geïntegreerde aanpak is een strategische visie die omzetgroei en -behoud rechtstreeks koppelt aan rendabiliteitsgroei op basis van duurzame en rendabele klantenrelaties.

Houd uw werkkapitaal onder controle

Een intelligent kredietmanagement is slechts een manier om uw werkkapitaal gezond te houden. Ook doeltreffend leveranciersbeheer, een efficiënt voorraadbeheer en een slim klantenbeheer zorgen ervoor dat uw behoefte aan werkkapitaal onder controle - lees zo laag mogelijk - blijft.

Download de whitepaper over werkkapitaal en kom er alles over te weten.

5 resultaten

mrt. 09, 2020 | Werkkapitaal

Hoe uw werkkapitaal gezond houden?

Verminder uw behoefte aan werkkapitaal door meer zekerheid in te bouwen. Een kredietverzekering, garanties en een fraudeverzekering helpen u daarbij. Ontdek hoe.

mrt. 09, 2020 | Werkkapitaal

Hoe uw werkkapitaal onder controle houden?

Hoe minder kapitaal u nodig hebt om uw bedrijf te exploiteren, hoe beter voor uw liquiditeit en rendement. Ontdek hoe uw werkkapitaal onder controle houdt.

mrt. 09, 2020 | Werkkapitaal

6 tips voor een strak klantenbeheer

Stroomlijn het administratief en financieel proces voor de ontvangst van uw betalingen. Breng betaalgedrag in kaart en volg het strak op. Ontdek onze tips.

5 resultaten