Euler Hermes en KBC bundelen krachten voor innovatieve financieringsoplossing

  • Unieke integratie van on-demand financiering en kredietverzekering
  • Optimaal en veilig cashflowbeheer voor kmo’s
  • Flexibele, real-time en volledig geïntegreerde oplossing voor bedrijven

KBC, een van de toonaangevende financiële groepen in Europa, en Euler Hermes, wereldleider op het gebied van kredietverzekeringen, bundelen hun krachten om kmo’s een innovatieve real-time financieringsoplossing te bieden. Via ‘On Demand Financing’ van KBC hebben bedrijven de mogelijkheid financiering te krijgen factuur per factuur, rechtstreeks vanuit hun factureringssoftware.

‘On Demand Financing’ is een unieke integratie van real-time financiering en risicobeoordeling via API. Het biedt bedrijven direct inzicht in de facturen die ze kunnen verkopen en tegen welke kosten, waarbij de gebruikelijke omslachtige procedures worden vermeden. Dankzij een maximale flexibiliteit kunnen bedrijven dankzij ‘On Demand Financing’ kiezen welke facturen ze willen financieren en bieden ze een oplossing op maat om de liquiditeit te krijgen die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben.

Deze 100% digitale oplossing is volledig geïntegreerd in de factureringssoftware van de bedrijven. De klant kiest zelf welke facturen hij financiert. KBC voert onmiddellijke financieringscontroles uit en levert een prijsvoorstel op basis van de kredietwaardigheid van de debiteur van de klant en de betalingsvoorwaarden van de factuur. Euler Hermes biedt KBC als financier de nodige dekking door een kredietverzekering, en dit geval per geval via de Single Invoice Cover API-suite. Dit alles gebeurt binnen enkele seconden in een naadloos klanttraject.

KBC On Demand Financing, gecombineerd met Single Invoice Cover van Euler Hermes, biedt kmo’s een ‘best in class’-oplossing, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Het toont het innovatievermogen van beide organisaties in hun respectieve domeinen van bank- en kredietverzekering, met als doel bedrijven een optimaal cashflowbeheer te bieden en het vertrouwen om hun bedrijf op een veilige manier te laten groeien.

Ed Goos, CEO van Euler Hermes BeLux

Theo Speelmans, General Manager KBC Working Capital Solutions: "Bij KBC streven we ernaar om de referentie te zijn in werkkapitaaloplossingen. We zijn dan ook erg blij dat we ons KBC ‘On Demand Financing’-product op de markt kunnen brengen. Bedrijven krijgen nu naadloos en eenvoudig toegang tot factuurfinanciering vanuit hun eigen software. Een realisatie die het resultaat is van het omarmen van technologie en samenwerking. Met Euler Hermes hebben we een sterke partner gevonden om mee samen te werken. Samen delen we dezelfde visie op de toekomst en zijn we in staat om de krachtigste werkkapitaaloplossingen te lanceren".

32 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mei 06, 2021 | Pers & Media

Spaaroverschot Belgische huishoudens gestegen met 20 miljard euro

Door de coronacrisis en opeenvolgende lockdowns hebben Europese huishoudens vorig jaar spaartegoeden opgebouwd die 50% hoger liggen dan in dezelfde periode voor de crisis.

apr. 22, 2021 | Pers & Media

Stijgende inflatie maar tijdelijk

Wat gaat er met de inflatie gebeuren? Zet de stijgende lijn door? Onze economen verwachten de komende maanden een tijdelijke opleving waarna de inflatie weer zal bestendigen.

32 resultaten