Euler Hermes lanceert TradeMatch, een app om bedrijven te helpen
exportmogelijkheden en -risico's te identificeren

Euler Hermes, wereldleider in kredietverzekering, lanceert TradeMatch. Deze nieuwe gratis en gebruiksvriendelijke webapplicatie identificeert zakelijke exportmogelijkheden in 70 landen en meer dan 17 sectoren. Maar TradeMatch maakt het ook mogelijk om deze commerciële kansen te toetsen aan het risiconiveau van het betreffende land volgens de eigen beoordeling van Euler Hermes, waardoor het een uniek instrument is.

Alle ondernemers, of ze nu een grote groep runnen of een KMO, stellen zich dezelfde vragen: naar welke markten exporteren? In welke landen of sectoren loop je de meeste risico’s? En welke bestemmingen kiezen? Deze vragen worden vandaag de dag nog belangrijker, gezien de schommelingen in de internationale economie: handelsoorlogen, politieke risico’s en de recessie in de industriële sector maken het voor exporterende bedrijven bijzonders moeilijk.

Dankzij TradeMatch wordt het nu mogelijk om in slechts een paar klikken de meest dynamische en minst risicovolle bestemmingen te identificeren. De applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken en wordt elk kwartaal geüpdatet, zodat bedrijfsleiders kunnen profiteren van twee miljoen accurate gegevens met betrekking tot de wereldhandel. Ook de prognoses van de economen van de Euler Hermes-groep zijn in de applicatie verwerkt, prognoses die afkomstig zijn van eigen datasets.

Ed Goos, Euler Hermes Belgium CEO:

Met onze partner Toucan Toco wilden we van TradeMatch een controletoren van de wereldhandel maken voor onze klanten, maar ook voor journalisten, studenten en alle economische spelers die zich bezighouden met buitenlandse handel. De handelsoorlog is niet onvermijdelijk, je moet alleen weten waar je voet aan wal zet als je exporteert.”, aldus Ludovic Subran, Chief Economist van Allianz Group en Euler Hermes Group.

We zijn erg trots om met Euler Hermes bij te dragen aan de democratisering van de gegevens van de wereldhandel. Hun eisen, hun unieke datasets en hun wens om ‘data storytelling’ aan iedereen beschikbaar te stellen, weerspiegelen de bestaansredenen van Toucan Toco”, aldus Baptiste Jourdan, VP Europa en mede-oprichter van Toucan Toco.

Ontdek nu TradeMatch

 

32 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mei 06, 2021 | Pers & Media

Spaaroverschot Belgische huishoudens gestegen met 20 miljard euro

Door de coronacrisis en opeenvolgende lockdowns hebben Europese huishoudens vorig jaar spaartegoeden opgebouwd die 50% hoger liggen dan in dezelfde periode voor de crisis.

apr. 22, 2021 | Pers & Media

Stijgende inflatie maar tijdelijk

Wat gaat er met de inflatie gebeuren? Zet de stijgende lijn door? Onze economen verwachten de komende maanden een tijdelijke opleving waarna de inflatie weer zal bestendigen.

32 resultaten