Een vriendelijk telefoontje, een formele aanmaning en ten slotte een aangetekende brief, maar allemaal blijven ze onbeantwoord. Als het om je onbetaalde facturen gaat, kan je als ondernemer meermaals per jaar met de handen in het haar zitten. In dat geval biedt een professioneel incassobureau soelaas. Vijf voordelen op een rij.

1.         Je krijgt een objectieve, neutrale tussenkomst

Vaak doe je pas een beroep op een incassodienst als de gemoederen tussen jou en je klant al hoog opliepen en een uitweg onbestaande lijkt. Een incassobureau kan de gemoederen weer bedaren en beide partijen op een objectieve, onafhankelijke manier bekijken. Het doel? Jouw belangen en die van je klant met elkaar verzoenen. Een neutrale tussenkomst is wat je in dat geval nodig hebt.

2.         Je krijgt hulp van de juiste expert op de juiste plaats, en dat werelwijd

De incassodiensten van Euler Hermes zijn verspreid over 177 landen. Zo krijg je eender waar ter wereld een professionele oplossing voor je betalingsproblemen. Persoonlijk contact met je businesspartner kan er bovendien voor zorgen dat betalingen sneller gebeuren en er is meer kans dat je schadeclaim zonder juridische gevolgen blijft.

3.         Je krijgt een grondig onderbouwde expertise

Dat een incassobureau heel wat ervaring heeft in moeilijke onderhandelingen, staat buiten kijf. Jij krijgt alle pro’s en contra’s van een minnelijke schikking op een rijtje, zodat je uiteindelijk in overleg met je klant tot een overeenkomst kan komen. Een oplossing waarmee jullie allebei kunnen leven is het doel. Euler Hermes doet jou ook altijd een voorstel vooraleer dat naar je klant gaat.

4.         Je krijgt een waterdichte oplossing

De juridische kennis die een professioneel incassobureau met zich meedraagt, vertaalt zich in een onbetwistbaar document aan het einde van de onderhandelingsrit. Zodat achteraf geen nieuwe discussie ontstaat tussen jou en je klant en jullie je zakenrelatie voort kunnen zetten zoals tevoren.

5.         Je klantenrelatie blijft bestaan

Een professioneel incassobureau zet het behoud van je zakenrelatie op de eerste plaats. De vertegenwoordigers van Euler Hermes lossen financiële gevolgen in de eerste plaats altijd op in onderling overleg, zodat je zakenrelatie geen nadeel ondervindt.

28 resultaten

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

mrt. 22, 2021

Groothandel: terug naar normaal in 2021?

Lees meer over de uitdagingen waarmee de sector van de groothandel wordt geconfronteerd en hoe u uw bedrijf beschermt tegen faillissementen.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

28 resultaten