Iedere keer dat uw bedrijf een factuur stuurt aan een klant, heeft u een kans dat die factuur niet wordt betaald. Die leidt tot risico’s voor de cashflow en rendabiliteit van uw bedrijf. Eén grote onbetaalde factuur kan ervoor zorgen dat de groei van uw bedrijf in gevaar komt of zelfs leidt tot het faillissement van uw bedrijf.

Vijf signalen dat uw klanten betaalproblemen hebben

1. Late betalingen

Probeert uw klant betalingsvoorwaarden te wijzigen? Betaalt hij niet meer binnen de afgesproken termijnen? Het is aannemelijk dat hij over (te) weinig cash beschikt.

2. Twijfelachtige kredietbeslissingen

Heeft uw klant een abnormale, grote deal gesloten met een verdachte partij ? Wees op uw hoede. Zijn problemen kunnen uw problemen worden, als hij geen goed creditmanagement voert voor deze klant.

3. Nieuwe financiering

Probeert uw klant steeds nieuwe financiering te krijgen of wisselt hij regelmatig van bank ? Hij doet dat dan waarschijnlijk omdat de huidige bank geen krediet meer versterkt. Wees hier alert voor!

4. Toename controles

Staat uw klant onder verscherpt toezicht bij kredietverstekkers ? Dit kan betekenen dat hij moeite heeft met het betalen van de schuldeisers.

5. Excuses, excuses, excuses

Non-stop excuses van uw klant waarom hij niet betaalt, dat kan een signaal zijn dat hij uw facturen niet kan betalen.

28 resultaten

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

mrt. 22, 2021

Groothandel: terug naar normaal in 2021?

Lees meer over de uitdagingen waarmee de sector van de groothandel wordt geconfronteerd en hoe u uw bedrijf beschermt tegen faillissementen.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

28 resultaten