Onbetaalde facturen innen behoort helaas ook tot het beheer van uw bedrijf. Want een late betaling heeft een rechtstreekse invloed op uw kapitaalbehoeften. Een factuur die onbetaald blijft, weegt op uw winstmarge. Daarom is een krachtdadig beleid nodig wanneer een betaling achterblijft, want alleen zo vergroot u de kans om de achterstallige som toch te recupereren.

1. Een snelle interventie

Het innen van onbetaalde factureren is een race tegen de klok. Snel reageren
is vaak de sleutel om uw kansen op succes te verhogen. Daarom is het essentieel om betalingsachterstand snel te detecteren en daarna zo snel mogelijk in actie te schieten.

2. Een systeem om aanmaningen te versturen

Vaak is een softwareprogramma een goed instrument om openstaande facturen nauwgezet op te volgen. Zeker als het de mogelijkheid biedt om automatisch betalingsherinneringen aan te maken en openstaande facturen op te volgen.

3. Minnelijke schikking

Een minnelijke schikking is vaak de beste optie om uw onbetaalde facturen toch in te vorderen. Deze oplossing gaat sneller en is goedkoper dan een juridische procedure. Bovendien biedt ze het voordeel dat de commerciële relatie kan blijven bestaan. Maar deze oplossing vraagt veel diplomatie en vooral veel onderhandelingstalent.

4. Uitstel van betaling

Een aantrekkelijke vorm van minnelijke schikking is het uitstel van betaling. Een goed afbetalingsplan mikt op een aantal betalingen over een beperkte periode en voorziet ook interesten om het uitstel van betaling te compenseren.

5. Een professioneel incassobureau

Het inzetten van een incassobureau is vaak een beslissende hefboom om een minnelijke schikking te doen slagen. Beroep doen op een professional die zowel een sterke juridische achtergrond als het nodige onderhandelingstalent heeft, vergroot aanzienlijk uw kansen om uw openstaande schulden terug te vorderen.

Euler Hermes kan uw openstaande facturen innen. Bovendien heeft u de zekerheid dat u voor de geleverde producten en/of diensten wordt betaald. Want als uw klant niet betaalt of failliet gaat, dan vergoedt Euler Hermes u na 60 dagen.

28 resultaten

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

mrt. 22, 2021

Groothandel: terug naar normaal in 2021?

Lees meer over de uitdagingen waarmee de sector van de groothandel wordt geconfronteerd en hoe u uw bedrijf beschermt tegen faillissementen.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

28 resultaten