Bedrijven krijgen vaak af te rekenen met onbetaalde facturen

  •     90% van de bedrijven is de dupe van betalingsachterstanden
  •     1 factuur op 3 wordt te laat betaald
  •     Wanbetaling is de oorzaak van meer dan 25% van de faillissementen

Het kan u ook overkomen…

Waarom de financiële gezondheid van uw klanten controleren?

Klanten vinden, ze binnenhalen en ze behouden, dat is de grootste uitdaging voor elke onderneming. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat die klanten ook betalen na al uw inspanningen om hen te overtuigen? Hoe kunt u er zeker van zijn dat facturen op tijd worden betaald?

De kredietwaardigheid van uw klanten checken betekent niet alleen gewoon nagaan of u wel bent betaald. Het houdt in ook dat u vooral activiteiten ontwikkelt met betrouwbare partners en dat u betalingsrisico’s zo veel mogelijk vermijdt.

Hoe kunt u uw bedrijf tegen wanbetalingen beter beschermen?

Een kredietverzekering beschermt u tegen het risico van onbetaalde facturen en faillissementen van uw klanten. U heeft de garantie dat u betaald wordt voor de geleverde producten en diensten, zelfs in geval van faillissement van de klant. In geval van niet-betaling zal Euler Hermes u immers na 60 dagen vergoeden.

28 resultaten

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

mrt. 22, 2021

Groothandel: terug naar normaal in 2021?

Lees meer over de uitdagingen waarmee de sector van de groothandel wordt geconfronteerd en hoe u uw bedrijf beschermt tegen faillissementen.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

28 resultaten