Een bedrijf dat groeit, is de droom van elke ondernemer. Ook die van u. Maar groeien kunt u niet alleen en gaat gepaard met risico’s. Uw medewerkers, klanten en zelfs onbekenden: heel wat personen hebben een invloed op uw bedrijf. Euler Hermes zet de belangrijkste risicofactoren op een rij, zodat u weet waartegen u u kunt beschermen.

1.         Het kloppend hart van uw bedrijf

Zonder personeel geen bloeiend bedrijf, daarover zijn we het eens. Frisse ideeën, verkenning van buitenlandse markten en nieuwe klanten zijn vaak het gevolg van de goede werking van uw medewerkers. Maar wist u dat uw personeel tegelijk ook een risicofactor kan zijn?

Met of zonder slechte bedoelingen kunnen uw medewerkers fouten maken. Vertrouwen blijft de basis voor een vruchtbare samenwerking, maar houd er rekening mee dat een foutloos parcours vaak een uitzondering is. Door daarop te anticiperen, beperk u de risico’s die aan uw personeel zijn verbonden.

2.         Van over de oceaan uw computer binnen

Cyberrisico’s zijn tegenwoordig overal. Met een simpele muisklik maakt een hacker aan de andere kant van de wereld zich van uw computer meester. Uw cyberbescherming opnieuw bekijken is dan ook een must, want steeds vaker maken hackers gretig gebruik van de verregaande digitalisering. Aangezien de combinatie van die digitalisering en nieuwe cybercrimes ertoe kan leiden dat buitenstaanders uw productie overnemen, is het aangewezen om uw cyberbescherming op te drijven en geregeld te vernieuwen.

3.         Jouw strategische risico’s

Ondernemen is risico’s nemen. Elke strategische beslissing voor uw bedrijf heeft voor- en nadelen. Uw bedrijf optimaal beschermen tegen de eventuele gevolgen van uw besluit is daarom meer dan een goede keuze. Geef bij elke beslissing uw risicoanalyse en risicobeleid een update voor een optimale bescherming.

4.         Money, money, money

Geld moet rollen, maar het liefst in de juiste richting. Wanbetalers kan u missen als kiespijn, want die zorgen niet alleen voor gaten op de bedrijfsrekening, maar ook voor een verstoorde cashflow. Een goed uitgekiend en realistisch businessplan houdt uw geldzaken draaiende, zodat u uw lonen, leveranciers en investeringen zonder zorgen en op tijd kan betalen.  

5.         Niet beschermen tegen risico’s

Een gebrek aan bescherming tegen risico’s vormt een risico op zich. Van tegenslag een voordeel maken is een heuse kunst. Die risico’s op tegenslag vermijden , is zowaar een nog grotere uitdaging. Toch is dat wat Euler Hermes voor uw bedrijf doet. Met een kredietverzekering gaat u niet alleen gerust slapen, maar krijgt u ook meer tijd  om u te concentreren op wat er voor uw bedrijf echt toe doet: zakendoen.

7 resultaten

feb. 25, 2020 | Groei

Analyse van het kmo-klimaat

De belangrijkste uitdagingen voor kmo’s zijn o.a. administratie, financiering en kosten. Ook onbetaalde facturen wegen zwaar door. Ontdek de volledige studie.

nov. 28, 2019

De winter komt eraan: hoe kunt u uw bedrijf beschermen tegen de risico's van een somber economisch klimaat?

De wereldwijde groei vertraagt, het economische klimaat in Europa verslechtert. Bewapen u tegen de gevaren die uw bedrijf bedreigen.

nov. 28, 2019 | Groei

Expert Corner: Hoe voert Euler Hermes een risicoanalyse uit?

In deze editie van onze Expert Corner legt Frederic Allier, Risk Director Euler Hermes BeLux, uit wat een risicoanalyse bij Euler Hermes inhoudt.

7 resultaten