Zoals de meeste bedrijven hebt u tijdens de coronacrisis waarschijnlijk te maken gehad met een daling van uw verkopen - of zelfs het volledig verdwijnen ervan - en moet u nu meer inspanningen leveren om de verliezen te compenseren. Bovendien bent u waarschijnlijk klanten kwijtgeraakt of hebt u dubieuze vorderingen moeten innen als gevolg van de wereldwijde pandemie.

Om de crisis het hoofd te bieden, zou het verstandig zijn uw bedrijf verder te ontwikkelen, potentiële klanten te identificeren en nieuwe markten aan te boren. Ontdek hieronder onze tips om uw bedrijf met vertrouwen te laten groeien.

Uw bedrijf laten groeien: dat wilt bijna elke ondernemer. Er zijn vele manieren, maar hoe zorgt u dat de groei veilig en verantwoord gebeurt?

Hier zijn enkele voorbeelden van groeimogelijkheden:

  • Bestaande klanten beter benutten
  • Uw markt verbreden of juist versmallen (specialiseren)
  • Dwarsverbindingen maken met andere sectoren
  • Goed kijken wat er in de markt gebeurt en daarop inspelen
  • Slimme (online)marketing opzetten

Deel uw groeiplannen met anderen. Bespreek uw ideeën met medewerkers en andere ondernemers. Ze denken graag met u mee en het voorkomt tunnelvisie. Natuurlijk moet de aanpak passen bij uw manier van werken. Kopieer daarom nooit klakkeloos de groeistrategie van een ander. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Elk bedrijf is anders. Blijf uzelf trouw.

Bent u eenmaal enthousiast over een bepaald plan? Maak altijd een groeiplan. De toekomst kunt u niet voorspellen, maar u kunt wel aannames doen en bedenken wat hiervan de gevolgen zijn. Wat zijn de kansen en de risico’s die u op u af roept en hoe kunt u erop inspelen?

Paradoxaal genoeg kan snelle groei gepaard gaan met gevaren. In de fase van snelle ontwikkeling moet u waakzaam zijn wanneer u te maken krijgt met een hoger dan verwacht aantal bestellingen. De euforie van succes kan een heel andere realiteit verhullen. Identificeer potentiële klanten, maar richt u ook op de meest betrouwbare zakenpartners. Omzet maken is goed, maar zorg dat u ook op tijd betaald wordt.

Wereldwijde uitbreiding kan de kern vormen van uw ontwikkelingsstrategie. Het biedt nieuwe opportuniteiten, geeft u toegang tot nieuwe klanten en beschermt uw bedrijf tegen binnenlandse economische stagnatie.

Maar internationale groei brengt echter ook aanzienlijke risico’s met zich mee die moeten worden beoordeeld en geminimaliseerd. Handelspraktijken, wetgeving en lokale cultuur kunnen in verschillende landen zeer verschillend zijn. Uw ervaring op de Belgische markt is niet noodzakelijkerwijs waardevol in het buitenland. Neem de tijd om u hierover te informeren voordat u een nieuwe markt betreedt.

Wilt u zakendoen in het buitenland? Beheers de risico’s en grijp de kansen dankzij het advies van onze experten.
Een kredietverzekering  afsluiten is een van de beste manieren om uw risico te beperken. Op die manier kunt u uw nationale en internationale vooruitzichten nauwkeurig inschatten en uw bedrijf beschermen tegen wanbetaling en faillissement van uw klanten. Bij onverwachte gebeurtenissen kunt u rekenen op bescherming bij uitbreiding naar nieuwe markten.

126 results

mrt. 09, 2022 | Pers & Media

Kan Europa zonder Russisch gas?

Hier vindt u onze analyse over de gevolgen van de afsluiting van het Russische gasnet naar Europa. Maar wat kunnen we nog doen, behalve rekenen op warmer weer?

mrt. 09, 2022 | Pers & Media

De (energie)prijs van de oorlog voor Europese gezinnen

Hier vindt u onze analyse over de impact van de crisis tussen Rusland en Oekraïne op Europese gezinnen. Lees het artikel.

mrt. 01, 2022 | Pers & Media

Crisis Rusland-Oekraïne: Escalatie van het conflict

Hier vindt u onze eerste kijk op de huidige situatie van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Lees het artikel.

126 results