Coronavirus-uitbraak in China: Risico's op verstoring van de
bevoorradingsketen nemen toe

De economen van Euler Hermes hebben de impact van het coronavirus op de globale economie onderzocht.

  • De officiële januari-cijfers van de inkopersindex die vandaag zijn vrijgegeven, weerspiegelen nog niet de omvang van de economische problemen rond de uitbraak van het coronavirus in China. De economen van Euler Hermes denken echter dat het effect ervan op de Chinese economie en de rest van de wereld niet te onderschatten zijn.
  • De negatieve impact op de groei van het Chinese bbp zou op jaarbasis kunnen oplopen tot 1 procentpunt, met de grootste impact tijdens het eerste kwartaal van 2020. Daarna zou een herstel mogelijk moeten zijn, mits de nodige maatregelen.
  • Een langdurige onderbreking in de Chinese activiteit zou verstorend kunnen werken voor bepaalde toeleveringsketens, zoals de chemische industrie, de transportsector, de textielindustrie en de elektronicasector.
  • De top vijf economieën die mogelijk het hardst worden getroffen zijn Taiwan, Zuid-Korea, Nederland, Hongarije en Indonesië.

Lees het volledige rapport van de economen van Euler Hermes hier.

 

25 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

25 resultaten