• Wilfried Verstraete treedt op 31 december 2020 af als CEO
  • Clarisse Kopff wordt met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot nieuwe CEO van Euler Hermes Group
  • Wilfried Verstraete blijft in 2021 binnen Euler Hermes actief als adviseur van de CEO

PARIJS/BRUSSEL, 1 OKTOBER 2020 – Euler Hermes Group, wereldmarktleider in kredietverzekeringen, kondigt vandaag aan dat Wilfried Verstraete, CEO en Voorzitter van het Board of Management na twaalf succesvolle jaren besloten heeft om zijn operationele taken neer te leggen. Clarisse Kopff zal hem vanaf 1 januari 2021 opvolgen als CEO en Voorzitter van het Board of Management. De wijziging is onderworpen aan de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Wilfried Verstraete vervoegde Euler Hermes in 2009. Hij loodste de Groep door de wereldwijde financiële crisis. Onder zijn leiding werd de traditionele, meer dan honderd jaar oude kredietverzekeraar omgevormd tot een data gedreven, klantgericht en toonaangevend Fintech-bedrijf met vooropstaande, real-time digitale oplossingen voor zijn klanten. Hij zal voor Euler Hermes Group actief blijven als adviseur van de nieuwe Voorzitster. Hij zal ook bestuursfuncties behouden bij Euler Hermes SA, Euler Hermes North America, Solunion en Euler Hermes Reinsurance AG.

Clarisse Kopff (47) is afgestudeerd aan de ESCP, de Université Paris-Dauphine en heeft een Duits diploma ‘Kaufmann’. Momenteel is zij Chief Financial Officer (CFO) van Allianz France. Ze begon haar carrière bij Lehman Brothers in Londen, ging daarna aan de slag bij PricewaterhouseCoopers in Parijs en trad in 2001 in dienst bij Euler Hermes in Parijs als controller voor de Franse entiteit. Vanaf 2007 was zij bij Euler Hermes werkzaam in verschillende functies met toenemende verantwoordelijkheid en internationale reikwijdte: hoofd controlling voor de Franse en Zuid-Europese activiteiten (2007-2011); hoofd controlling van de Groep (2010 - 2012); hoofd accounting, controlling, actuariële diensten en investor relations (2012-2013) en hoofd finance van de Groep (juli 2013). Ze werd erkend voor haar klantgerichtheid en in 2014 gepromoveerd tot CFO van de Groep, waar ze verantwoordelijk was voor het alle financiële functies van de Groep, vermogensbeheer, compliance, juridische zaken, fusies en overnames, belastingen en het beheer van risico's en kapitaal.

Clarisse Kopff, CFO van Allianz France en toekomstige CEO van Euler Hermes Group:

“Ik ben erg dankbaar voor de vruchtbare en bewogen jaren die ik met de teams van Allianz France heb doorgebracht. Ik ben bij het bedrijf gekomen op een belangrijk moment dat de industrie zichzelf opnieuw moest uitvinden te midden van een lage rente-omgeving. Deze uitdaging heeft ons ertoe aangezet om nieuwe financiële modellen uit te vinden en onze eigen digitale transformatie te versnellen.

Ik ben vereerd deze functie als CEO van Euler Hermes Group te mogen aanvaarden. Ik dank Wilfried Verstraete voor zijn vertrouwen. De huidige crisis is nog lang niet voorbij, maar met zijn voortdurende steun ben ik goed voorbereid om het bedrijf te leiden en onze klanten en partners door deze moeilijke tijden te loodsen. Het is een grote missie voor de leiders van vandaag om het vertrouwen in de toekomst te versterken. Op persoonlijk vlak kijk ik er ook naar uit om opnieuw contact te leggen met mijn voormalige collega's binnen Euler Hermes.”

Wilfried Verstraete, CEO en Voorzitter van het Board of Management van Euler Hermes Group:

“Het is een voorrecht geweest om mijn teams en onze klanten te mogen bedienen als CEO van Euler Hermes. Ik ben er trots op dat ik getuige mocht zijn van het grote potentieel van onze teams, wat resulteerde in het uitbreiden van ons marktleiderschap en het hoger leggen van de lat voor een uitstekende klantenservice. Toch kan de kracht van dit bedrijf slechts zo sterk zijn als de banden tussen onze partners. Daarom wil ik onze klanten en partners bedanken voor hun onwrikbare vertrouwen in ons gedurende deze jaren.

Clarisse heeft haar talent en competentie bewezen gedurende haar 16 jaar bij Euler Hermes, waar ze een belangrijke rol heeft gespeeld in het creëren van een werkelijk geïntegreerde Groep, versterkt door haar sterke financiële prestaties. Ik ben ervan overtuigd dat Clarisse met haar visionair leiderschap, gesteund door haar ervaring bij Allianz France, Euler Hermes naar het volgende niveau zal tillen en de standaard zal blijven zetten voor klantervaring in de handelsfinanciering.”

25 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

25 resultaten