Euler Hermes: beschermingsschild voor de Belgische handel verlengd

  • De federale overheid en de kredietverzekeraars hebben een akkoord bereikt om de steunregeling te verlengen
  • Ondanks Covid-19 blijven Belgische bedrijven profiteren van kredietlimieten om hun handelstransacties veilig te stellen
  • Kredietverzekeraars bieden dekkingen van 40 miljard euro voor Belgische bedrijven

De federale regering, Euler Hermes – wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen – en drie andere kredietverzekeraars hebben samen besloten om hun beschermingsschild voor de Belgische economie met zes maanden te verlengen tot 30 juni 2021. Door samen te werken met de overheid blijft Euler Hermes de Belgische bedrijven ondersteunen om deze economische crisis van ongekende omvang te boven te komen. Het akkoord beschermt de bedrijven en hun toeleveringsketens. Ondanks Covid-19 stelt het garantieprogramma Euler Hermes in staat zijn missie om de handel tussen bedrijven (B2B) veilig te stellen, voort te zetten.

Een kredietverzekering beschermt B2B-bedrijven tegen het risico van wanbetaling en vergoedt een verzekerde in het geval van onbetaalde facturen. Dankzij deze steunregeling worden de kredietverzekerde bedrijven beschermd tegen de verslechterde kredietwaardigheid van hun klanten als gevolg van deze crisis. Dit zal op zijn beurt het domino-effect van wanbetalingen in de hele toeleveringsketen aanzienlijk kunnen verminderen. De regeling zal ook ervoor zorgen dat een aantal afnemers die als gevolg van Covid-19 tijdelijke moeilijkheden ondervinden, niet extra onder druk komen te staan door de vermindering van het voor hen beschikbare leverancierskrediet. Zowel binnenlandse als buitenlandse B2B-transacties van Belgische bedrijven vallen onder de steunregeling.

Ed Goos, CEO van Euler Hermes BeLux:

In totaal dekken kredietverzekeraars voor hun Belgische klanten meer dan 40 miljard euro aan B2B-transacties via kredietverzekeringspolissen, waarborgen en garanties. De overeenkomst voorziet in een maximale garantie van de federale overheid van 900 miljoen euro aan de kredietverzekeraars tot 30 juni 2021. De verzekeraars leveren een aanzienlijke bijdrage aan het beschermingsmechanisme door een belangrijk deel van hun premie-inkomsten aan de Staat te verstrekken.

Ed Goos:

25 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

25 resultaten