Het verkopen van uw openstaande handelsvordingen aan een SPV (Special Purpose Vehicle) met als doel alternatieve investeerders aan te trekken. Deze investeerders kunnen zakenbanken, institutionele beleggers of andere partijen zijn.

Voordelen
 

  • Off balance
    De vorderingen worden verkocht aan de SPV. Uw werkkapitaal zal op deze manier op korte termijn toenemen. De vorderingen verdwijnen van uw balans waardoor ratio’s verbeteren en covenanten gerespecteerd worden.
  • Credit enhancement
    Door de AA rating van Euler Hermes zal de SPV ook een AA rating krijgen. Dit brengt voor investeerders belangrijke voordelen met zich mee in het kader van kapitaalsontweging.
  • Bescherming
    Door te werken via een senior en junior tranche kunt u 100% bescherming bieden aan de investeerders voor de verkochte vorderingen.
  • Screening
    Euler Hermes verzorgt het risicobeheer op de debiteuren. Reeds 90 jaar leggen wij ons succesvol toe op de screening van bedrijven. Door te werken via een SPV hebt u makkelijker toegang tot de kapitaalmarkten. Anders dan een klassieke financiering waarbij wordt gekeken naar de financiële situatie van uw onderneming.
    (Test gratis en vrijblijvend de kredietwaardigheid van drie prospecten of klanten.)

 

Volgende stappen?

  • Het opzetten van een vehikel gebeurt in samenwerking met een tussenpersoon, één of meerdere investeerders en (indien gewenst) een rating-agentschap. Euler Hermes zorgt voor de indekking van de onderliggende activa van het vehikel (zijnde de vorderingen), een polis op maat van de investeerder en de screening van de vorderingen zodat zij voldoen om in het vehikel onder te brengen.
  • Het is belangrijk voor een investeerder om een zeker volume aan kapitaal ter beschikking te stellen dat voldoende vaak roteert en zo tot een gezond rendement te komen. Vanaf een maandelijks openstaand saldo van 25M EUR kan het rendabel zijn zowel voor u als onderneming als voor de investeerder.