Thuiswerk in tijden van Corona: houd het veilig

We beleven allemaal bijzondere tijden gekenmerkt door bezorgdheid over de gezondheid van onze naasten en onszelf. Ook onze manier van werken moesten we op korte tijd grondig aanpassen. Telewerken is voortaan de norm, maar helaas ook een bron van inspiratie voor fraudeurs. Een goede cyberhygiëne is meer dan ook noodzakelijk.

Faciliteer veilig en vlot thuiswerk

Als ondernemer moet u ervoor zorgen dat uw personeel tijdens deze Coronacrisis veilig kan telewerken. Dat kan door de juiste tools te voorzien, duidelijke richtlijnen te geven, praktische tips te delen en uw mensen te sensibiliseren om er zelf een goede cyberhygiëne op na te houden.

Waak er bijvoorbeeld over dat uw medewerkers steeds werken met een beveiligde wifi-verbinding. Zorg dat uw IT-team gemakkelijk bereikbaar is om te helpen bij problemen met hard- of software of eventuele andere problemen. En beperk de toegang tot gevoelige systemen in de mate van het mogelijke.

Let op voor phishing

Omdat de situatie nog volop evolueert en er enorm veel flexibiliteit verwacht wordt, wordt er vaak en veel gecommuniceerd. Dat is uiteraard nodig, maar kan ook een valkuil zijn. Phishingmails van fraudeurs kunnen gemakkelijk tussen andere dringende Corona-communicatie sluipen.

Het is daarom belangrijk uw personeel extra te waarschuwen voor deze vorm van misbruik. Roep op tot waakzaamheid als ze boodschappen of vragen ontvangen van onbekenden waarin hen gevraagd wordt een dringende en noodzakelijke actie te ondernemen.

Ook e-mails die van collega’s lijken te komen, maar een ongewoon verzoek bevatten, worden best kritisch bekeken. Bij twijfel is het zeker in deze periode van thuiswerk belangrijk om persoonlijk contact op te nemen. Beter voorkomen dan genezen, geldt vandaag meer dan ooit.

De fraudeverzekering van Euler Hermes beschermt u tegen interne en externe fraude – online en offline. Hier vindt u alvast meer informatie. U kunt ons ook altijd contacteren als u vragen hebt. Wij helpen u graag verder vanop veilige afstand.

14 resultaten

apr. 13, 2021

10 tips om uw bedrijf te beschermen tegen cybercrimaliteit

Iedereen die online werkt, moet enkele voorzorgsmaatregelen treffen om cybercriminaliteit te voorkomen. Lees onze 10 tips om uzelf en uw bedrijf te beschermen tegen de verschillende vormen van cybercriminaliteit.

feb. 23, 2021

Bescherming tegen cyberincidenten is onvoldoende

Ongeacht uw branche en de grootte van uw onderneming, wordt elk bedrijf blootgesteld aan cybercriminaliteit, vooral in tijden van een economische of gezondheidscrisis.

sep. 22, 2020 | Cyber & Fraude

Covid-19: Zo beschermt u uw bedrijf

Covid-19 heeft onze manier van werken grondig veranderd. Telewerk is een bron van inspiratie voor cyberfraude. Ontdek hier hoe u uw bedrijf kunt beschermen.

14 resultaten