Als eerste aan uw zijde op de weg vooruit

Bericht Wilfried Verstraete, CEO van Euler Hermes Group

Nu we leven in deze nieuwe realiteit, waar de wereldwijde coronacrisis helaas voor heeft gezorgd, wil ik u bedanken voor uw vertrouwen in Euler Hermes. De toekomst blijft voor ons allemaal onzeker, aangezien Covid-19 voortduurt. Ik wil graag met u delen wat u de komende maanden kunt verwachten.

Allereerst breng ik het uitdagende economische plaatje onder de aandacht.

We denken dat we momenteel in het oog van de storm zitten. En we verwachten niet voor 2022 op het bbp-niveau van vóór de crisis te komen. Onze laatste voorspellingen zijn als volgt:

  • Een krimp van het wereldwijde bbp met -4,7% in 2020 gevolgd door een groei van 4,8% in 2021.
  • Het wereldwijde aantal faillissementen stijgt met 35% tegen 2021.
  • Een krimp van de wereldhandel met -20% in 2020.

Tegen het einde van het jaar wordt de grotere impact van de crisis duidelijker, als gevolg van de desynchronisatie van de binnenlandse maatregelen en de intrekking van stimuleringspakketten en kredietsteunregelingen van de overheid. De economische gevolgen van Covid-19 liggen nog steeds voor ons en we moeten realistisch zijn over wat ze inhouden. CFO’s hebben ons al verteld dat cashflow een grote zorg is. In mei verklaarde 65% van de CFO’s dat zij de afgelopen twee maanden last hadden van betalingsachterstanden. Slechts 31% van de bedrijven voelde zich volledig voorbereid om met betalingsincidenten om te gaan, tegen 44% vóór de Covid 19-uitbraak. Ik ben bang dat de cijfers nog somberder zouden zijn als we vandaag een nieuwe CFO-enquête zouden doen.

Dit is het moment om in technologieën en business intelligence te investeren én netwerken te gebruiken om kwetsbaarheden volledig te begrijpen en risico's te voorspellen.

Leiders moeten zich concentreren op planning, diversificatie en verzekering. We moeten allemaal gedurfde maatregelen nemen om onze bedrijven te beschermen, toekomstige groei te stimuleren, risico's te minimaliseren en een gecontroleerd beheer mogelijk te maken van toekomstige crisissen of een eventuele nieuwe golf van deze pandemie.

Onze focus ligt daarbij op onze klanten.

Deze crisis heeft de waarde van real-time, direct toegankelijke gegevens bewezen. Daarom hebben we onze tools versterkt en verbeterd en ontwikkelen we ook nieuwe technologieën om onze partners te helpen vroegtijdig te kunnen handelen:

  • Soepeler polisbeheer met nieuwe, verbeterde functies op uw klantenplatform MyEH, zoals de statustracker, limietprijzen en dekkingsgeschiedenis.
  • Exclusieve toegang tot speciale webinars over belangrijke economische indicatoren ter ondersteuning van cruciale besluitvorming, zoals gegevens en voorspellingen over faillissementen, macro-economische en sectorspecifieke risico's.
  • Directe toegang tot de laatste economische informatie en zakelijke trends via verbeterde online economische gegevens zoals Trade Match en TradeScore.

Nu we de tweede helft van een zeer moeilijk jaar ingaan, wetende dat morgen er niet meer hetzelfde uit ziet als gisteren, vinden we het cruciaal om onze focus te verleggen van veerkracht naar aanpassing.

Om de toekomst met moed tegemoet te treden. En terwijl we ontcijferen wat het “nieuwe normaal” zal brengen, kunt u er zeker van zijn dat de toewijding van onze teams aan u sterker is dan ooit. En dat we aan uw zijde blijven om u te helpen uw vertrouwen in morgen te herwinnen en te laten groeien.

Met vriendelijke groeten,

Wilfried Verstraete
Chief Executive Officer en voorzitter van het Board of Management
Euler Hermes

25 resultaten

mei 11, 2021 | Pers & Media

Prijsverhoging als redmiddel: voor veel bedrijven geen optie

Uit onderzoek van Euler Hermes blijkt dat slechts 5 sectoren in de eurozone de mogelijkheid hebben om de detailhandelsprijzen te verhogen. Lees het volledig artikel.

mrt. 26, 2021

Toerisme: Europa op de eerste rij voor het herstel

Volgens Euler Hermes kan de sector ten vroegste in 2024 op een terugkeer naar normaal rekenen. Lees meer.

feb. 19, 2021

Economische vooruitzichten 2021

De brede uitrol van verschillende vaccins tegen Covid-19 zal de wereldwijde economische groei opnieuw een boost geven. Toch zal het nog minstens tot 2022 duren vooraleer de economische activiteit weer aanknoopt met het niveau van voor de crisis.

25 resultaten