Waar moet u op letten als u een
verzekeraar kiest voor uw garanties of borgstellingen?

Voor borgstellingen en garanties heeft u nood aan een partner die vertrouwen uitstraalt, zowel voor uw bedrijf als uw klanten en andere partijen waarmee u in zee gaat. Expertise en knowhow zijn cruciale ingrediënten voor zo’n vertrouwensband. Bovendien zoekt u een partner die u kan ondersteunen bij al uw projecten, ongeacht de omvang of internationale dimensie.

1.         Ervaring  van de verzekeraar

Een borgstelling of garantie die is uitgegeven door een ervaren verzekeraar met een gevestigde naam, boezemt vertrouwen in. Verder is het belangrijk dat de verzekeraar beschikt over een uitgebreid team van commerciële en administratieve medewerkers die een klantgerichte service kunnen bieden.

2.         Financiële rating

Om de financiële sterkte van uw verzekeraar in te schatten, eisen uw handelspartners soms inzicht in de minimale ratings waaraan garantieverstrekkers moeten voldoen. Onafhankelijke ratingbureaus zoals Standard & Poor’s, Fitch en Moody’s evalueren de kredietwaardigheid van financiële instellingen en verzekeraars. Hoe hoger deze rating, hoe betrouwbaarder u dus bent voor uw handelspartner.

3.         Capaciteit

Grotere projecten waar een serieus financieel plaatje aan vasthangt, vragen om borgstellingen of garanties voor aanzienlijke bedragen. Concreet betekent dit dat u moet kunnen terugvallen op een verzekeraar die over voldoende financiële capaciteit beschikt.

4.         Internationaal netwerk

Bent u internationaal actief, dan moet u kunnen rekenen op een verzekeraar met een wereldwijd netwerk. Internationale filialen en/of partners zijn een absolute must. Op die manier kan u vlot en zonder veel bijkomende kosten borgstellingen en garanties uitgeven in de taal en volgens de gebruiken van het land van uw begunstigde.

5.         Eenvoudige administratie

Een gebruiksvriendelijke onlinetoepassing waar u al uw uitstaande garanties raadpleegt, uw overblijvende capaciteit en facturatie opvolgt enzovoort. Meer en meer wordt het de minimale standaard. Zo’n tool biedt u de mogelijkheid om efficiënt en in realtime al uw borgstellingen en garanties op te volgen.

10 resultaten

apr. 15, 2021

Waarom borgstellingen en garanties belangrijk zijn voor internationale handel?

Waarom zijn borgstellingen en garanties belangrijk voor internationale handel? Interview van Barbara Van Riel.

sep. 16, 2020 | Garanties

Alstom rekent op Euler Hermes’ surety bonds

Overal ter wereld biedt de groep Alstom mobiliteitsoplossingen aan die de duurzame basis van de toekomst van het transport vormen. Het bedrijf rekent op de garanties en borgstellingen van Euler Hermes.

mei 29, 2020 | Garanties

Wat is het verschil tussen een borgtocht en een garantie?

Garanties en borgtochten bieden partijen meer zekerheid en comfort. Het zijn twee verschillende rechtsfiguren met eigen rechten en plichten. Ontdek de verschillen.

10 resultaten