Van meer vertrouwen tot meer werkkapitaal: daarom is Euler Hermes je ideale partner voor garanties en borgstellingen

Vertrouwen: het codewoord als het om de toekomst van je bedrijf gaat, maar ook de nummer 1 vereiste in je zakencontacten en verzekeringen. Dus ook broodnodig als het om garanties en borgstellingen gaat, want enkel met expertise en een planmatige aanpak krijgt je bedrijf het allerbeste. Waarom Euler Hermes daarvoor de geschikte partner is? Zes voordelen op een rijtje.

1.         Het vertrouwen van je klanten in je bedrijf groeit

Niet alleen jij, maar ook je klant wil zekerheid als het om zijn zaken gaat. Een partner waarop je voor 100% kan vertrouwen, is dan onmisbaar. Bij Euler Hermes staat een persoonlijke aanpak centraal, waarop jij altijd een beroep kunt doen.

2.         Je contactpersoon weet waarover hij praat

Je eigen garantie manager is 100% op de hoogte van je dossier, waardoor hij je op elk moment van geschikt advies kan voorzien. Een concrete risicoanalyse, probleemloze verkoop en administratieve opvolging van je borgstellingen is het doel én onze standaard. Dat bewijst onze Standard & Poor’s AA-rating.

3.         Je spaart heel wat geld uit

Het soort bond, de financiële sterkte van je bedrijf en de grootte van de risico’s waarvoor je staat: Euler Hermes zet alle factoren op een rij om je een zo gunstig mogelijk tarief te bieden. Een oplossing volgens jouw noden en wensen is het doel, ‘concurrentieel interessant’ een vereiste. Zo krijg je het beste voor je bedrijf aan de scherpste prijs.

4.         Je houdt op elk moment het overzicht over je kredietdossier

Efficiëntie en snelheid: niet onbelangrijk voor de groei van je bedrijf. Daarom voorziet Euler Hermes een online portaal waarop je 24/7 alle info over je garanties of borgstellingen terugvindt. Vraag daar je garanties aan of stuur je standaard garantieteksten vanaf daar naar je begunstigde. Door digitaal te werken, verkort de doorlooptijd voor je borgstelling ook aanzienlijk. Een digitale garantie in twee minuten? Geen probleem met het nieuwe systeem.

5.         Je kan waar ook ter wereld op hulp rekenen

Internationale groei betekent nood aan internationale steun. Met kantoren in meer dan 57 landen garandeert Euler Hermes je de juiste expert op de juiste plaats. Onze kennis van de plaatselijke gewoontes en taal zorgen er bovendien voor dat de zaken met je buitenlandse partner vlot en duidelijk verlopen.

6.         Een harde waarborg is bij ons geen voorwaarde

Je lopende bangaranties nemen we bij Euler Hermes graag over, en anders dan bij de traditionele bankgaranties is een harde waarborg bij ons niet vereist. Hoe we je kredietwaardigheid dan wel bepalen? Details over de projecten die we waarborgen, je gepubliceerde financiële bedrijfsinfo of solvabiliteitsratio vormen onze basis. Samen met persoonlijke gesprekken, zodat je de hulp krijgt die op je (bedrijfs)lijf geschreven is.

10 resultaten

apr. 15, 2021

Waarom borgstellingen en garanties belangrijk zijn voor internationale handel?

Waarom zijn borgstellingen en garanties belangrijk voor internationale handel? Interview van Barbara Van Riel.

sep. 16, 2020 | Garanties

Alstom rekent op Euler Hermes’ surety bonds

Overal ter wereld biedt de groep Alstom mobiliteitsoplossingen aan die de duurzame basis van de toekomst van het transport vormen. Het bedrijf rekent op de garanties en borgstellingen van Euler Hermes.

mei 29, 2020 | Garanties

Wat is het verschil tussen een borgtocht en een garantie?

Garanties en borgtochten bieden partijen meer zekerheid en comfort. Het zijn twee verschillende rechtsfiguren met eigen rechten en plichten. Ontdek de verschillen.

10 resultaten