Digitalisering zet de deur open voor een toename van de cybercriminaliteit zoals online fraude. De technologische vooruitgang, de enorme hoeveelheid gegevens en data én de duidelijke stijging van het social media-gebruik maken bedrijven kwetsbaarder. De corona crisis en verplicht telewerk heeft ook voor een versnelde toename gezorgd inzake cybercriminaliteit. In de afgelopen 24 maanden werd 52% van de Belgische bedrijven het slachtoffer van een cyberaanval.
Iedereen die online werkt, moet enkele voorzorgsmaatregelen treffen om cybercriminaliteit te voorkomen. Lees onze 10 tips om uzelf en uw bedrijf te beschermen tegen de verschillende vormen van cybercriminaliteit.
  1. Gebruik een uitgebreide internetbeveiligingsservice
  2. Gebruik verschillende toestellen voor privé- en professioneel gebruik
  3. Houd uw software up-to-date
  4. Zorg voor een maximale beveiliging voor thuiswerkers
  5. Versterk uw wachtwoordprocedures
  6. Open geen verdachte e-mails, klik niet op links en open geen bijlagen bij de geringste twijfel
  7. Wees voorzichtig met gevoelige en persoonlijke informatie
  8. Kijk uw instellingen rond social media na
  9. Bescherm uw bedrijf met een cyber- en fraudeverzekering
  10. Stel een procedure op voor het geval dat u het slachtoffer wordt van fraude of cybercriminaliteit
Euler Hermes (Allianz) is een van de fraudeverzekeraars met de langste track record in Europa. Wij bieden de meest volledige verzekering op de markt: wij dekken interne en externe fraude zoals bepaalde cyberrisico's af. Wij beschermen uw activa en dekken de verliezen af die door fraude ontstaan zoals financiële verliezen, verduistering van activa, schade aan systemen en reputatieschade.

Meer artikels:

14 resultaten

apr. 13, 2021

10 tips om uw bedrijf te beschermen tegen cybercrimaliteit

Iedereen die online werkt, moet enkele voorzorgsmaatregelen treffen om cybercriminaliteit te voorkomen. Lees onze 10 tips om uzelf en uw bedrijf te beschermen tegen de verschillende vormen van cybercriminaliteit.

feb. 23, 2021

Bescherming tegen cyberincidenten is onvoldoende

Ongeacht uw branche en de grootte van uw onderneming, wordt elk bedrijf blootgesteld aan cybercriminaliteit, vooral in tijden van een economische of gezondheidscrisis.

sep. 22, 2020 | Cyber & Fraude

Covid-19: Zo beschermt u uw bedrijf

Covid-19 heeft onze manier van werken grondig veranderd. Telewerk is een bron van inspiratie voor cyberfraude. Ontdek hier hoe u uw bedrijf kunt beschermen.

14 resultaten