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Euler Hermes Credit Insurance CA
Premium on Outstanding Receivables Endorsement
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Premium on Outstanding Receivables

1. Notwithstanding section 6 of the General Terms and Conditions of the Policy it is
agreed that we will calculate your premium based on the total amount of insured
receivables which at the end of each month has remained unpaid.

2. For the purpose of this endorsement :

a. the definition of “Declaration Period” is deleted and replaced with :
“Declaration Period” means the period specified in the Special Terms for
which your receivables remaining unpaid need to be declared to calculate your
premium.

b. “Outstanding Receivables” means, with regard to each Buyer, the lower of
the following amounts,

i. the total amount of insured receivables which at the last day of each month
has remained unpaid less
- any amount deducted in line with section 6.1.a of the General Terms and
conditions of the Policy, including Supplies not covered under the
Policy because you have no valid Permitted Limit and
- credit notes you have issued, or rebates you have granted (including
retrospective volume rebates, loyalty rebates and early settlement
rebates) or
ii. your Permitted Limit applicable to these receivables.

3. For the purpose of this endorsement you need to declare the amount of insured
receivables unpaid on our online information system or in writing within the
timeframe specified in the Special Terms. For each Declaration Period, your
Outstanding Receivables should be broken down [monthly] for domestic and
export.
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. Notwithstanding section 6.1.b of the General Terms and Conditions of the Policy to
calculate your Outstanding Receivables you may not deduct the value of existing

insured receivables resulting from goods or services Supplied before a Permitted

Limit has been decreased or cancelled upon your request, or after we have

withdrawn, reduced or modified a Permitted Limit until the receivables forming the
Outstanding Receivables have been paid or an event of loss has occurred or the

Policy has terminated.

. For any new Buyer, you must obtain a Permitted Limit and start including
immediately the insured receivables for that Buyer in your declaration.

. Where following your limit request we issued a restrictive Permitted Limit (including
a nil limit), you need to reapply to us for a sufficient level of Permitted Limit within
12 months of receiving the respective Permitted Limit endorsement.

. Once you have knowledge that the amount of goods or services Supplied on credit
terms that is owed to you by the Buyer exceeds the amount of the Permitted Limit
on that Buyer and provided we did not issue a restrictive Permitted Limit (including
a nil limit) on that Buyer you must within 30 (thirty) days obtain an increase in the
Permitted Limit otherwise we will have no liability to you under the Policy in respect
of the Buyer.

. Unless stated otherwise in this endorsement any reference in the Policy to declared
turnover, turnover declaration and Insured Turnover shall apply to Outstanding
Receivables and the Policy will be construed accordingly.

. This endorsement does not vary, alter, waive or extend any of the terms and
conditions of the Policy except as expressly stated in this endorsement.



